Apologetica

Prof. Marius Ban

Este Dumnezeu Mort? Aceasta este întrebarea pentru care la 8 aprilie, 1966, celebra revistă Time şi-a pus la dispoziţie coperta-i atât de preţioasă. Pentru că de modul în care răspundem acestei întrebări depinde întreaga noastră existenţa, nu dorim să o abordăm „prin credinţă” ci pe baza evidenţelor. De aceea, în cadrul workshopului de apologetică vor fi
abordate următoarele subiecte:

Nevoia de apologetică şi beneficiile ei.
Argumente pentru existenţa lui Dumnezeu. Argumentul Cosmologic, Teleologic şi Moral vor fi aprofundate pornind de la premisa că tradiţia creştină oferă cea mai bună explicaţie pentru existenţa universului și reglarea lui la parametrii exacți ce fac posibilă viaţa umană pe pământ, şi existenţa valorilor morale obiective.

Problema Răului. Poate fi Dumnezeu bun şi să îngăduie suferinţa în acelaşi timp? Poate fi atotputernic şi să permită existenţa durerii? Avem motive logice să credem că existenţa răului în lume dovedeşte inexistenţa lui Dumnezeu?

Vino, ascultă şi decide pentru tine! Şi poate vom ajunge împreună la concluzia că este nevoie de mai multă „credinţă” pentru a fi ateu iar îndemnul apostolui Petru: „…Fiţi totdeauna gata să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi…”, va fi luat în serios şi de credinciosul contemporan.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s